Com reparar el disc d'arrencada de Windows i canviar-lo de partició

Quan instal·lem Windows 7, vista, 8 la 10, es crea automàticament una carpeta oculta anomenada “bota” on hi ha els fitxers responsables que que windows arrencada, quan tens un sol disc dur no hi ha problemes, però quan tens més pot ser que tinguis aquest error.

Et trobes davant d'aquesta situació? Tu tens diversos discos durs en el teu pc i tens instal·lat windows 7, 8, 10 ac:\ i de sobte decideixes que el 2n disc dur aquesta vell i el vols canviar, així que el desconnectes del pc i poses un de nou com a secundari, mentre el teu disc principal segueix connectat igual. Llavors encens el pc i que passa? et diu que no troba els fitxers d'arrencada de Windows. Des d'aquest punt et pots plantejar mil coses, però descobreixes que al posar el vell de nou tal com estava, windows torna a arrencar…

SÍMPTOMES PER SABER SI TU BCD AQUESTA MAL CONFIGURADO

1 – Et trobes en la situació que vas a fer una còpia de seguretat i et diu que no pots per que el teu disc d:\ és de sistema i ja no et queden mes unitats?

2 – Us pregunteu per que us diu que d:\ és una partició de sistema, quan el sistema està instal·lat en c:\finestres ?

Si anem al administrador de discos us diu clarament que d:\ també és una unitat de sistema i si ho volem canviar o crear no ens deixa?

3 – Si obrim D:\ i ens anem a panell de control-opcions de carpeta i desactivem a la pestanya veure “ocultar arxius protegits del sistema operatiu”, veiem que apareix una carpeta amagada anomenada “bota”?

veure fitxers ocults carpeta boot arrencada windows

Llavors hauràs de arreglar-ho amb aquest manual per canviar el disc secundari habilitat com a partició de sistema per un que torni a ser simple i després puguis formatar o treure'l del pc per posar un altre. Espero haver-me explicat bé…

COM CANVIAR ELS FITXERS D'ARRENCADA DE WINDOWS A UNA ALTRA PARTICIÓ

1 – El primer ens abaixarem aquest programa que es diu EasyBCD

2 – Obrim Easy bcd i ens anem a copiar / arreglarBCD-canviar el disc d'arrencada-realitzar l'acció. Si efectivament els teus arxius d'arrencada estan en una altra unitat que no sigui c:\ , veuràs clarament que té un * a la unitat on està el boot. Hem de canviar-ho a c:\ i prémer en d'acord.

Amb això tenim el primer pas fet, ara ve el següent…

canviar fitxers boot d'unitat

3 – Immediatament després d'això, haurem de reiniciar el pc i entrar a la BIOS; per entrar a la vis hi ha pcs que utilitzen tecles diferents per entrar. Just en reiniciar, quan encara aquesta en negre el monitor, haurem de prémer (depèn de la marca) la tecla F2 o F10 o SUPR fins que surti la pantalla de la bios; si comencem a veure carregant el windows com de costum haurem de tornar a reiniciar fins a aconseguir-.

Un cop a la vis hem d'anar a l'apartat de l'ordre en que carreguen els discs durs o DVD, segons la vis pot canviar la nomenclatura però seriosa boot secuence, ordre d'inici, prioritat d'inici…i un cop allà deixar el lector dvd com a primer (primer), el disc c:\ on aquesta windows com 2º i des-habilitar els següents o deixar-los sense assignar (sobretot que aquest disc d:\ no aparegui en l'ordre d'arrencada). Seguidament guardar els canvis i arrencar windows.

4 – En teoria ja hauria d'estar arreglat, però podem comprovar-ho en windows des administrador de discos si ha desaparegut que d:\ és un disc de sistema o també arrencant easybcd i veure si ja no hi ha el * en d:\ ; o veure si en c:\ ha aparegut la carpeta boot oculta.

5 – Com a prova final, apagarem windows i desconnectarem el disc dur D:\ del corrent per a posteriorment arrencar el pc i veure si ja arrenca per si sol.

 

 

6 comentaris

  1. Jaggerjack
  2. Germán
    • dgirones
  3. Pere
  4. 1
    • dgirones

Deixa un comentari

Ús de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació.galetes de connector

ACCEPTAR
Avís de galetes
SpanishCatalanEnglishGerman
%d blocaires com aquest: