Tipus de connexions mòbils. Que són 3G,4G,5G,GSM,GPRS,EDGE,HSDPA,HSUPA ?

Abans d'escriure aquesta notícia, mai em aclaria de quin tipus de connexió era cosa i perquè servia cadascuna. Ara que ja ho tinc clar, veurem que signifiquen i quins tipus de xarxes mòbils tenim a Espanya.

chiste gráfico sobre 3G

ACTUALITZAT : 9-2-2017

GPRS o 2G, GSM: permet velocitats de transferència de 56 1 144 kbps i serveix per a les persones amb poques ganes de navegar per Internet, ja que la velocitat és com la d'un mòdem dels vells. Es poden utilitzar serveis com WAP, SMS, MMS i Internet.

EDGE o EGPRS o 2,5G: Es tracta de la evolució del 2G, però sense arribar a ser un 3G i pot arribar a una velocitat de transmissió de 384 kbps.

3G: o UMTS: La que més s'usa avui dia, tots coneixem el clàssic icona al mòbil. Pot arribar a una velocitat de 3000 kbps (3 mb) depenent de la ciutat o cobertura.

HSDPA 3.5G o: Amb aquesta tecnologia passem a poder tenir fins a un màxim de 14MB de velocitat de baixada. El teu operadora pot limitar aquestes velocitats a 3,6, 7,2 la 14,4 Mbps segons contracte. Al mòbil us sortirà una H.

HSUPA 3,75 g d'una: Amb aquest protocol d'accés de dades, podrem aconseguir fins 7,2Mbps de pujada (no de baixada).

4G: Atorga velocitats de 100/150 Mbps en un cotxe en moviment i 50 Mbps de pujada.Necessites un mòbil que tingui la LTE categoria 4 des d'ara perquè et funcioni.

4G + 4.5G o LTE Advanced: Aquesta connexió duplica l'anterior, uns 300 Mbps de descàrrega i 100 de pujada. Necessites un mòbil que tingui la LTE categoria 6 des d'ara perquè et funcioni.

5G: Aquest serà el proper standard, previst per al 2020…ja parlarem d'això quan toqui…però prometen 10 vegades la velocitat del 4g, així que meravellosa notícia

curiositats:

– Si tens poca cobertura, activa el GSM o 2G, que de passada consumeix menys bateria

– La connexió HSDPA consumeix més bateria, per desactivar aquesta manera i tornar al 3G, heu de marcar aquest codi *#301279# en lloc d'un número de telèfon i escollir en el menú CHANGE HSPA VERSION i després en RELEASE 99 (HSPA OFF). Després es pot tornar a canviar. En el meu Xperia no funciona el codi.

– Si ens fixem, podem distingir sense equivocacions que HSDPA és velocitat de Download i HSlaPA de Pujar.

– Comprova la velocitat real del teu mòbil Descàrrega Speedtest

 

Deixa un comentari

Ús de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació.galetes de connector

ACCEPTAR
Avís de galetes
SpanishCatalanEnglishGerman