Com ser president de mesa electoral i no morir en l'intent. eleccions europees 2014

Quan truquen a la teva porta i pugen al teu pis per entregar-te la convocatòria obligatòria per seure en una taula electoral com a president durant unes eleccions europees o les que siguin, el primer que se't passa pel cap és el que a la majoria ” me ca…a la p…”,etc.…, no entrarem en detalls. Et lliuren un manual que és el que has de fer allà i que has d'estar a les 8 a.m per a la cita.

8:00 – Arribes a l'escola i aquesta tothom allà amb cares de desolació i al mateix temps d'esperança de tots els suplents resant que arribin els titulars.

8:30 – Et comencen a explicar la moguda com funciona

9 – Arriben els votants i comença el ball

11 – Arriba algú que et lliura el teu xec amb 62 € per a cada un de la taula.

11:15 – Recorden els torns de menjar amb els teus companys, nosaltres vam fer 1h cada un per anar a casa i menjar (passa volant 1h !)

11:30 1 14:00 h – Les pitjors hores i arriba la meitat dels votants potencials. A les 14h teníem 200 vots dels 351 finals

17:30 -19:30 – Les segones pitjors hores on arriba l'altra meitat de població.

 

eleccions

20:00 – Si fins aquí estaves cansat, ara ve el més dur. Tot són presses, tots volen anar-se'n a casa el més aviat possible, ningú sap en quins dels tres sobres grocs va cada cosa, el primer el recompte de vots, treure les 351 (en el meu cas) paperetes i posar-les en la taula ordenant-les per partits, després explicar-les partit a partit, sumar i pregar per que quadrin els números,(de les 5 taules, ningú es va equivocar i van sortir bé els comptes).

Un cop explicades emplenar- 3 vegades amb els mateixos números en 3 fulles iguals, signar, posar segell, tornar a signar i signar més vegades amb el mateix nombre de segells per a tot…Més fulles per triplicat, signar, segellar….donar-les als apoderats dels partits que hi són…Tot això a una velocitat de vertigen increïble.

Un cop omplerts els tres sobres, segellats per darrere i signats pels 4 de la taula, el president ha d'anar al jutjat sol o acompanyat per un altre president que no tingui tanta pressa, on, els esperés una altra petita sorpresa, una cua molt xula amb tots els presidents de totes les escoles que van al mateix lloc que tu i a la mateixa hora que el teu; total, mitja hora més un cop has arribat al jutjat.

Consells i curiositats per al principiant

 

1 – Pren-t'ho amb paciència, has tingut temps per meditar que et vas a tirar des de les 8 a.m fins un mínim de les 22 p.m , 14h allà no te les treu ni Déu. sobretot compteu bé i que quadrin els números, sinó, acabar a les 22h serà una utopia.

2 – Emporta't aigua o alguna cosa per picar, per allà no donen res, a part de bolígrafs i papers per signar i segellar.

3 – Els tres sobres signats i amb el segell pels 4 de la taula per darrere del sobre (si això se t'oblida, als jutjats et fan tirar per enrere i anar a una altra cua més llarga per no haver-ho fet)

4 – Hi va haver un titular que no va venir, i ens van dir que a aquest li arribaria a 6 mesos una notificació per fer treballs socials de 10 mesos, a part d'una multa, (això no ho puc confirmar).

5 – Signeu tot el que pugueu signar en hores fluixes, els sobres les actes d'escrutini, tot el que pugueu signar, ho feu, per que a les 20h s'arma la grossa!!

I bé, la meva experiència va ser bona, ja que vaig estar ben acompanyat per persones molt agradables que ho van fer suportable. això si, avui em fa mal l'esquena i espero que tard un temps en repetir l'experiència.

 

Deixa un comentari

Ús de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació.galetes de connector

ACCEPTAR
Avís de galetes
SpanishCatalanEnglishGerman